torstai 25. lokakuuta 2012

Reilun kaupan markkinat


Reilun kaupan viikon kunniaksi Tampereen yliopistolla järjestettiin "Globaalia vastuuta Reilun kaupan keinoin" -seminaari. Seminaarin yhteydessä yliopiston yläaulassa oli Reilun kaupan markkinat, jonne osallistui useita yrityksiä ja yhdistyksiä, jotka pitävät reilua ja muilla tavoin eettistä kauppaa tärkeänä osana toimintaansa.

Meidän pöydällämme sai arvailla, kuinka monta reilun kaupan luomusokeripalaa oli lasipurkissa. Niitä mahtui purkkiin 111 kappaletta. Yksi vastanneista vastasi ihan oikein ja hän saa palkinnoksi reilun kaupan vegaanisia suklaakeksejä sekä kahvipaketin. Loppujen arvanneiden kesken arvoimme toisen samanlaisen tuotepaketin. Voittajille, eli Tiinalle ja Suville, on ilmoitettu voitosta. Onnittelut voittajille ja kiitokset muille arvaajille!


Esitteiden lisäksi jaoimme maistiaisena kovasti kehuja saanutta suklaa-banaanikakkua, joka oli valmistettu mahdollisimman luomuista ja reiluista raaka-aineista. 

Vegaanin kakku (Ohje: kamomillankonditoria.blogspot.fi)
  • 3 reilun kaupan luomubanaania
  • 2 dl vettä
  • 0,75 dl reilun kaupan luomukaakaota
  • 0,25 tl jauhettua luomuvaniljaa (tai 1 rkl vaniljasokeria)
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl reilun kaupan luomukookosöljyä (tai rypsiöljyä)
  • 3 dl reilun kaupan luomuruokosokeria
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 5 dl luomuvehnäjauhoja
  1. Rasvaa ja jauhota iso kuivakakkuvuoka ja laita uuni kuumenemaan 175 C-asteeseen.
  2. Muussaa banaani haarukalla. Soseen ei tarvitse olla sileää, vaan siinä voi olla hieman sattumia.
  3. Sekoita banaanin sekaan soijajauho, vesi, kaakaojauhe, vanilja, suola, öljy ja sokeri.
  4. Lisää ruokasooda ja vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi.
  5. Kaada kakkuvuokaan ja paista esilämmitetyssä uunissa noin tunnin ajan. Kakku on kypsä, kun siihen tökättyyn tikkuun tai veitseen ei jää ulosvedettäessä taikinaa.
  6. Anna kakun jäähtyä vuoassaan kymmenisen minuuttia ja kumoa se sitten sopivalle vadille. Anna jäähtyä, tai jos et malta odottaa, niin syö se hieman lämpimänä.
Vinkki:
  • Kakun voi paistaa myös pannukakkutyylillä uunipellillä leivinpaperin päällä. Paistolämpötila on tällöin 190 astetta ja paistoaika n. 30 minuuttia.
  • Voit halutessasi sekoittaa taikinan sekaan 100 g maidotonta reilun kaupan luomusuklaata.

Tyytyväinen maistattaja-Satu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti