sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Kesäkeittokokkailu


Kesäkeittokokkailussa katoimme pöydän toimistomme sisäpihalle, nautiskelimme ihanasta ilmasta ja kuuntelimme lokkien ja tiirojen välienselvittelyä.


Alkujuomana oli kurkkulassia, joka jakoi hieman mielipiteitä. Juoma oli raikas ja kermainen, mutta joidenkin mielestä hieman tylsä. Jos kaipaat raikasta mutta täyttävää juotavaa lämpimään kesäpäivään, kannattaa kokeilla tätä.

Kurkkulassi
  • puolikas kurkku raastettuna
  • 5 mintunlehteä hienonnettuna
  • 5 basilikanlehteä hienonnettuna
  • 1 tl raastettua inkivääriä
  • ripaus suolaa
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1 prk maustamatonta soijajogurttia
  • 1 dl vettä
  1. Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita tasaiseksi.
  2. Lisää vettä niin paljon, että saat mieluisan paksuisen juoman.
  3. Tarjoile jääkaappikylmänä.


Teimme kahta eri kesäkeittoa. Toisen liemenä oli mantelikermaa ja mausteina perinteiset suola ja pippuri. Toisesta teimme eksoottisemman käyttämällä sen nesteenä kookosmaitoa ja mausteina mm. inkivääriä, karria ja chiliä. Kasviksina oli kummassakin keitossa kukkakaalia, perunaa, porkkanaa, sipulia ja keittämisen lopuksi lisättyjä tuoreita herneitä.


Jälkiruoaksi oli tarjolla erikoista mutta herkullista wasabijäätelöä, jonka ohje tarkempine vinkkeineen löytyy myös Kamomillan konditoriasta.

Wasabijäätelö (n. 1 l)
  • 2 rkl arrowjuurijauhetta
  • 2,5 dl kaura- tai soijamaitoa
  • 2 prk Alpron soijavispiä
  • 2 dl sokeria
  • 0,5 tl vaniljajauhetta
  • 1 rkl tai maun mukaan wasabijauhetta
  1. Sekoita arrowjuurijauhe ja osa kauramaidosta keskenään.
  2. Mittaa loput aineet wasabijauhetta lukuunottamatta kattilaan ja kuumenna koko ajan vispilällä sekoittaen.
  3. Kun seos kiehuu, nosta kattila pois levyltä ja vispaa arrowjuurijauhe-kauramaito seos sen sekaan.
  4. Anna seoksen jäähtyä aluksi esimerkiksi kylmässä vesihauteessa ja siirrä se tämän jälkeen jääkaappiin vähintään tunniksi – mieluiten vaikka yön yli.
  5. Mausta jäätelömassa wasabijauheella. Sekoita massaan ensin ihan pieni määrä wasabijauhetta. Jos potkua ei ole riittävästi, lisää sitä. Älä kuitenkaan liioittele, sillä tämän jäätelön ei ole tarkoitus aukaista poskionteloita.
  6. Valmista jäätelöksi jäätelökoneen ohjeen mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti