tiistai 15. maaliskuuta 2011

Hernari-ranskikset ja pannukakku 10.03.2011

Vaikka laskiainen olikin jo mennyt kokkasimme tällä kertaa perinteistä laskiaisen ajan ruokaa; hernekeittoa ja pannukakkua. Pienenä erikoisuutena oli että teimme hernekeiton ranskalaisilla vai pitäisikö sanoa ranskalaiset hernekeitolla? Tarjosimme myös coleslaw-salaattia jonka valmitsimme itse.

Valmis annos sai vielä päälleen luomusinappia.

Vaikka aluksi kovasti mietitytti kuinka kyseinen kokkailuilta tulisi väkeä vetämään oli hernariranskalaisista kiinnostuneita tullut paikalle jopa kymmenkunta henkeä! Hienoa! Ainoana miinuksena väkimäärään liittyen joutuu sanomaan sen että kaikille ei ehkä tehtävää löytynyt kovinkaan runsaasti, mutta kukapa ei nauttisi toisinaan siitä että ruuan laitto sujuu vaivattomatsi ja saa vatsansa täyteen herkullista ruokaa...

Aloitimme urakan valmistamalla Pekan ohjeen mukaan salaattia...

Coleslaw-salaatti
* ½ pieni valkokaali suikaloituna
* 2 porkkanaa raastettuna
* 1 sipuli hyvin pieneksi silputtuna   
* 1½-2dl majoneesiä

Valmis salaatti maistui kaikille !

Tämän jälkeen valmistimme loput ruuat...
Hernekeitto-ranskalaisten ohje ei varmasti osoittaudu kellekkään ylitsepääsemättömäksi eikä se ainakaan kaadu siihen että ohjeet olisivat liian monimutkaiset. Ruoka valmistuu myös hyvin nopeasti mikä huomattiinkin illan aikana sillä koskaan ei varmasti ruokailua ole saatu aloiettua yhtä ripeästi eikä tiskien määrä ole jäänyt yhtä vähäiseksi.

Hernekeitto-ranskalaiset (noin 8-10henk.)
* 2 pussia ranskalaisia (esim. Mummon aidot ranskanperunat 450g)
* 2 purkillista hernekeittoa (tietysti vegaanista! esim. Jalostaja-hernekeitto)
* muutama ripaus suolaa                                                     

Valmista ranskalaiset ja hernekeitto pakkauksien ohjeiden mukaan. Kun ranskalaiset ovat valmiita mausta ne suolalla oman maun mukaasi. Lisää ranskalaiset halutessasi hernekeiton sekaan kattilaan tai voit myös tehdä kuten me ja lastata ensin ranskalaiset lautaselle ja lopuksi kauhoa hernekeittoa päälle kuin kastikkeeksi. Tämä todella toimii! Maistuu aivan mahtavalta ja täyttää perushernaria enemmän juurikin ranskalaisten ansiosta jotka tekevät annoksesta tuhdimman.
Jälkkärinä meillä oli jo aikaisemminkin mainittua pannukakkua. Vaikka ohjetta lukiessa huomasimme että tulkintatapoja löytyi monia ja suolta ja soodat olivat hieman sekaisin, saimme pannukakun lopulta valmiiksi. Soijakermavaahdon ja vadelmahillon kanssa pannukakku maistui oikein hyvälle. Ohje oli Jere Niemisen kirjasta Vegaaninen kotiruokakirja. Mittoja käyttäessä kannattaa huomioida että Jeren ohjeessa ei ole käytetty virallisia mittoja. Meidän pannukakusta tuli ehkä hieman turhan suolaista juuri tästä syystä. Vaikka ei se silti jäänyt syömättä...

Pannukakku (8 annosta)
(uunipellillisen saa tuplaamalla määrät)
* 4 dl vehnäjauhoja
* 0,5 dl sokeria
* 3 tl leivinjauhoja
* 1 tl suolaa
* 3 dl vichy- tai hiilihapollista kivennäisvettä
* 2 dl kaura- tai soijakermaa
* 0,5 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
* 1,5 rkl etikkaa

1. Valmista taikina sekoittamalla ensin kuivat aineet yhteen ja vispaa sitten joukkoon loput aineet.
2. Valuta taikina keskikokoiselle uunipellille (tuplattuna normaalille), leivinpaperin päälle.
3. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia
4. Tarjoile valmis pannukakku hillon kera

Herkutteluhetkiin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti